top of page

הכנס "דלתות נפתחות: בין הכיתה לפיתוח המקצועי" שם במוקד את החיבור ואת הקשר בין עולם הכיתה לבין עולם הפיתוח המקצועי של עובדי ההוראה. 

 

אחד היתרונות הגדולים בפתיחת דלתות הכיתה הוא היכולת לשתף עמיתים ואחרים באירועים השונים הקורים בכיתה, ללמוד מהם ואיתם ואף ללמד מתוך ניסיוננו. אך, באילו דרכים ניתן לשתף, לחלוק וללמוד? מחקרים ומעשים רבים בתחום החינוך ובתחומים אחרים מראים שקהילה מקצועית היא סביבה טובה, יעילה ומצמיחה למידה והתמקצעות.


מה הכוונה ב"קהילה מקצועית", מהם מאפייניה ותרבותה ואיך יוצרים קהילה מקצועית לומדת? 
הדלת השנייה פותחת לכם הזדמנות הצצה ולמידה על קהילה מקצועית לומדת.


             

דלת שנייה

 

למידה משמעותית? – קודם כל למורים, כך טוען אייל רם, סמנכ"ל ומנהל מינהל עובדי הוראה במשרד החינוך, המציג במאמרו, שהופיע באתר אבני ראשה, מה היה מקובל כפיתוח מקצועי ומהן המגמות החדשות בתחום.


"למידה מקצועית מתמשכת בקהילה רלוונטית,  שבין חבריה שוררים יחסי אמון, עדיפה על השתלמות בעלת היקף מוגבל של שעות, שמחייבת כתיבת עבודת סיכום לקבלת הגמול. קהילה מקצועית יכולה לתעד את עבודתה, לשלב בין הפרקטיקה והשטח לתאוריה ולהתבונן על הלמידה של התלמידים באמצעות נתונים. מסגרות פעולה כאלו יכולות להתקיים בתוך מרחבי בית הספר או מחוצה לו, ורוב המורים ישלבו בין למידה פנים-בית-ספרית ללמידה חוץ-בית-ספרית". 


 

מהו הון מקצועי – בהקשר של הוראה ולמידת עמיתים? בסרטון Professional Capital: Transforming Teaching in Every School, אנדי הרגרייבס מתייחס לקהילה מקצועית כאחד משלושת המרכיבים של ההון המקצועי: הון אנושי, הון חברתי והון החלטה.


 

 

 

על תרבות של שיתופיות וקהילות מקצועיות לעומת אינדיבידואליזם וקהילות מנותקות תוכלו לקרוא בפרק תרבות מקצועית וקהילות מקצועיות מתוך ספרם של אנדי הרגריבס ומייקל פולן "הון מקצועי" שעומד לצאת לאור בקרוב בהוצאת קרן טראמפ ומכון ברנקו וייס.

bottom of page